IT professionals op freelance basis

 • Met keuze uit circa 28.000 IT professionals realiseren wij de perfecte match voor uw aanvraag 

 • Binnen 24 uur ontvangt u één tot drie CV's van beschikbare kandidaten

 • Of de kandidaat past bij uw onderneming ontdekt u tijdens een persoonlijk gesprek

 • Onbeperkt toegang tot onze gratis beheermodule

Professionals op IT gebied, variërend van software development tot business management

ProData Consult beschikt over een uitgebreid netwerk aan IT experts, stuk voor stuk met indrukwekkende competenties, altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie en meer dan 5 jaar ervaring.

Onze IT professionals hebben gemiddeld 10 jaar relevante werkervaring en beschikken met elkaar over meer dan 5.000 unieke IT competenties. Dat maakt ProData Consult hét adres als u op zoek bent naar een ervaren en deskundige freelance IT specialist. Voor vrijwel elk type IT project in de publieke of private sector kunt u bij ons terecht!

ProData Consult werkt zorgvuldig en adequaat. Wij streven ernaar om u binnen 24 uur te voorzien van een CV en daarmee een mogelijke kandidaat c.q. nieuwe, tijdelijke collega!

ProData Consult levert wereldwijd IT professionals af voor zeer uiteenlopende functies:

Business

 • Program- and Project Manager
 • Business developer
 • Process consultant
 • Business consultant
 • Management advisor
 • Trainer / coach
 • Counselor
 • Change Manager
 • Enterprise architect
 • Test Manager
 • Test Coordinator
 • Project assistant
 • Analyst
 • Functional consultant (SAP)

Development/technical

Infrastructure

 • Infrastructure Project Manager
 • Infrastructure architect
 • Infrastructure consultant
 • Operating consultant
 • Network consultant
 • Security consultant
 • Database administrator
 • Processes & methods
 • Support consultant
 • Technical writer
 • System administrator

Ruim 5.000 unieke IT competenties

Bij ProData Consult kunt u terecht voor circa 5.000 verschillende IT competenties. Zie overzicht van competenties.

Al jaren ondesteunt ProData Consult het bedrijfsleven bij het vinden van freelance IT'ers, zowel in de private als in de publieke sector. Of u nu een grootschalig IT-intensief bedrijf heeft of een kleinere organisatie of een startende ondernemer bent, ProData Consult heeft de expertise in huis om te begrijpen waar u heen wilt.

Zie onze lijst met referenties en uitspraken van klanten.


Binnen 24 uur beschikt u over CV's van mogelijke kandidaten

Door een uitgebreid netwerk aan IT professionals en geavanceerde IT systemen kan ProData Consult exact en snel een match maken voor het project en de competenties die u nodig heeft. Wij streven ernaar om binnen 24 uur na uw aanvraag een gekwalificeerde IT professional aan u voor te stellen.  

Lees meer over onze selectieprocedure.


Kwalitatief uitstekende IT vaardigheden, gegarandeerd!

ProData Consult stelt hoge eisen aan de expertise en knowhow van onze IT professionals. Door jarenlange ervaring in een breed scala aan branches en ons gestandaardiseerde kwaliteitsproces bent u verzekerd van de juiste IT professional tegen de juiste prijs.

Hoe waarborgen wij die kwaliteit?

 1. Alle kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd door de Recruitment afdeling van ProData Consult
 2. Ervaringen van klanten leveren ons uitgebreide feedback and referenties op voor onze IT professionals

Lees meer over de kwaliteiten van onze IT professionals succes verzekerd


Wij zorgen voor de IT professional, van begin tot eind

De perfecte kandidaat vinden voor uw project is nog maar stap 1 voor ProData Consult. Is er een match, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid als contactpersoon en contractpartij. Alles wordt met zorg en aandacht geregeld, van de onderhandelingen tot de administratie en de begeleiding van de IT professional, van begin tot eind.

Onze core business is het leveren van de allerbeste freelance IT professionals. Uurtarieven zijn afhankelijk van de vereiste competenties en de duur van het project. Voor meer informatie en een indicatie van het uurtarief kunt u contact opnemen met onze afdeling Sales.

Wij werken ook met fixed-price contracten en Operating Agreements, zoals Service Level Agreements. Onze contracten en afspraken zijn flexibel en transparant, om zowel de grootste organisaties in de IT branche, als de kleinere bedrijven en startende ondernemers van dienst te kunnen zijn.

Een raamcontract van ProData Consult bestaat uit de service van een IT professional op freelance basis, het bepalen van de juiste kerncompetenties en het in kaart brengen van uw behoeften - alles tegen scherpe tarieven en met gratis gebruik van de handige beheermodule.

Heeft u vragen over projectdata, prijzen of contracten? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend gesprek.

Lees meer over Beheermodule IT professionals.

Santander Consumer Bank (DK):

Snel beschikken over gekwalificeerde competenties

Met ProData Consult als leverancier van IT-professionals kunnen we ad hoc rekenen op gekwalificeerde kandidaten en competenties. Ze staan garant voor professionaliteit en kwaliteit. De IT-professionals zijn in staat de projecten zich snel eigen te maken, begrijpen wat er van hen verwacht wordt en worden feilloos onderdeel van het team. 

Door de kwaliteit en snelheid van ProData Consult is ons bedrijf ongelooflijk schaalbaar en flexibel geworden. 


Flemming Kirkskov
IT Director

Energinet.dk:

Meer kansen om te groeien

Energinet.dk maakt sinds 2006 gebruik van IT-professionals via ProData Consult, een lange-termijn samenwerkingsverband.

Respect, hoe ProData keer op keer snel de juiste competenties levert zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Niet zomaar een match, maar de perfecte kandidaat met precies de skills die we op dat moment nodig hebben. Maatwerk!

Door adequaat te reageren op onze aanvragen stelt ProData Consult ons in staat om op te schalen en een projectteam tijdelijk snel te versterken.

De IT-professionals en projectmanagers die we krijgen van ProData lossen grote en complexe vraagstukken op voor Energinet.dk. En ik waardeer de manier waarop de IT-professionals het project aanpakken – door gebruik te maken van hun ervaring en vaardigheden lossen zij problemen efficiënt op en geven zij meerwaarde aan het project.


Nicolaj Nørgaard Petersen
Department Manager

GN Netcom:

De gekwalificeerde consultants die wij op korte termijn nodig hebben

Ik ben geheel tevreden met onze professionele relatie met ProData Consult, die gekenmerkt wordt door een hoog niveau aan professionalisme. Ik waardeer ten zeerste de capaciteit van het team van ProData Consult om op korte termijn de juiste consultants te vinden die wij nodig hebben, vooral in tijden waarin deze behoefte zich welhaast van de ene dag op de andere kan voordoen.

Niet enkel zijn de IT-consultants van ProData Consult professioneel geoefend; ze slagen ook op sociaal niveau, integreren zich naadloos in het team en worden deelachtig aan de dialoog met onze onderneming. Zonder enige twijfel hebben zij een bijdrage geleverd aan ons succes bij het afleveren van projecten binnen de deadline en het budget — tot grote genoegdoening van onze onderneming.


Kenneth Ullmann
Manager
IT e-toepassingen

YouSee:

Een consultancybureau met een groot aantal contacten en een gigantisch netwerk

De reden waarom ik de eerste keer externe IT-consultants gebruikte, was dat ik een gebrek aan ontwikkelingsresources had. Ik bevond mij in een situatie waarin ik gewoonweg niet genoeg personeel had om de projecten gereed te krijgen.

ProData Consult, het consultancybureau, werkt nu reeds vele jaren met TDC, en wij hebben een kaderovereenkomst met hen. De voornaamste reden waarom ik ervoor kies met hen te werken, is evenwel hun competent personeel, dat uitstekend werk levert met het aanbrengen van de juiste resources — en zulks in ijltempo. Ik bevind mij vaak in situaties waarin ik IT-competenties vier dagen geleden al nodig had — dus er valt geen tijd te verliezen!

In mijn ervaring is ProData Consult een zeer flexibel consultancybureau met een groot aantal contacten en een gigantisch netwerk, dat het ertoe in staat stelt hooggekwalificeerde IT-resources zeer vlug te vinden. Hun IT-consultants zijn competent, toegewijd en gemotiveerd. De consultants leveren een volledige bijdrage, zijn heel proactief en voegen werkelijk kennis aan onze projecten toe.


Lars Olling
IT-manager

Nordic Aviation Capital:

Alles in één hand

Nordic Aviation Capital is een snelgroeiend bedrijf dat hoge eisen stelt aan de ontwikkeling van de organisatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Het is een behoorlijke uitdaging voor mij als IT-manager om de strategische doelen te halen en de synergie te behouden tussen de bedrijfsstrategie en de technologische ondersteuning. Op operationeel niveau is het de kunst om de juiste IT krachten en competenties te vinden die de projecten aan kunnen zonder verlies van kwaliteit.

Met ProData Consult als leverancier van IT-professionals, managementadviseurs en nearshoring diensten in Warschau, Polen, heb ik een full-service bureau gevonden waar ik alle competenties vind die ik zoek. ProData is als partner van grote waarde voor ons, omdat zij nieuwe mogelijkheden en diensten aanbieden waar ik nooit eerder aan gedacht heb.

Ik heb IT-professionals en managers over de vloer gehad die de IT-organisatie naar een heel nieuw level hebben gebracht en een solide link hebben gecreëerd tussen de bedrijfsstrategie en de IT-strategie. Daarbij is rekening gehouden met de nodige dynamiek, optimalisatie van de uitgaven en de slagvaardigheid van het bedrijf.    

Bovendien biedt ProData Consult de mogelijkheid om ad hoc teams te versterken met hooggekwalificeerde IT-specialisten. Verder heeft de implementatie van nearshoring met Poolse IT-professionals via het kantoor van ProData in Warschau zeer goed uitgepakt. Enerzijds vanwege het bijzonder hoge niveau van de IT-professionals, anderzijds vanwege hun proactieve houding en inzet, evenals een aantrekkelijke prijs.

Het partnership heeft aan al onze eisen en verwachtingen voldaan die we hadden voordat we gingen samenwerken – het is compleet naar onze zin. We kunnen het servicelevel bijna niet bijhouden dat geboden wordt. Ik heb het gevoel dat de rode loper constant voor mij als klant wordt uitgelegd.


Mads Krog Jensen
IT Manager

TDC:

Waarlijk competente IT professionals om op zeer korte termijn aan onze vereisten te beantwoorden

Meerdere jaren geleden werd ProData Consult aan ons aanbevolen door collega’s in de branche. In 2003 ondertekenden wij de eerste overeenkomst voor de levering van consultancydiensten, en sedertdien is die blijven lopen.

Naar mijn mening wordt ProData Consult gekenschetst door woorden als professionalisme, eerlijkheid, flexibiliteit en gezwindheid.

ProData heeft aangetoond dat het in staat is, binnen een zeer korte termijn enkele waarlijk competente consultants te leveren die aan onze vereisten beantwoorden. Wanneer we ons op een nieuw technologisch terrein begeven, zullen we onmiddellijk een consultant krijgen met het competentieprofiel dat vereist is om de taak uit te voeren — en dat bespaart tijd! Wanneer ik met ProData Consult contact opneem, duurt het slechts enkele dagen vooraleer zij ons een gekwalificeerde consulent sturen.

Ik weet exact wat ik zal krijgen, en ik ken de prijs van de taken, hetgeen betekent dat er geen onaangename verrassingen zullen zijn. Ik waardeer tevens de open dialoog en flexibiliteit jegens mij als klant, alsook de geëigende follow-up die wordt uitgevoerd om de voortgang van de taak te verifiëren.


Gert Wulff
Projectmanager

ProData Consult slaat gegevens in uw browser / apparaat op met behulp van cookies ten behoeve van statistieken en optimalisatie van onze websites en optioneel voor gerichte reclame. Door dit te accepteren, geeft u ons toestemming voor dit gebruik van cookies. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie. U kunt hier altijd uw toestemming intrekken: Privacybeleid & cookies

De website vereist het gebruik van "Noodzakelijke cookies". Onze noodzakelijke cookies worden alleen gebruikt voor het leveren van een functionerende website en webservice.

Geselecteerde diensten van derden kunnen cookies opslaan om relevante advertenties op websites van derden te plaatsen.